Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Det traditionsrige laboratorium har bidraget til den grundlæggende naturvidenskab med opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Foredraget i Værløse vil dykke ned i disse videnskabelige fremskridt og deres betydning.
Forskning og innovation i ølproduktionUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund fortælle om forædling af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Du vil også lære om maltningens betydning for smagen af øl og om udviklingen af nye gærtyper, der muliggør produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAForedraget vil også give indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du får mulighed for at høre om forskning i fortidens planter gennem fund af 2 millioner år gammelt DNA, som kan kaste lys over, hvordan planter tilpassede sig tidligere klimaforandringer.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetSom en del af foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås under præsentationen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Værløse Bio & Cafe, Bymidten 44, 3500 Værløse
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her