Foredrag om Jordens klimahistorie og kulstofkredsløb i Værløse

dato

Kom og bliv klogere på Jordens 4,6 milliarder års klimahistorie og kulstofkredsløb ved et spændende foredrag i Fælleshuset i Seniorbofællesskabet Laanshøj. Arrangementet finder sted tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 19:00 og streames live fra Aarhus Universitet.

Igennem Jordens 4,6 milliarder års historie har klimaet ændret sig mange gange. Variationer i drivhuseffekten har spillet en nøglerolle i Jordens klimaforandringer, men hvad styrede drivhuseffekten før vi mennesker kom til, og hvad kan vi lære af det? Foredraget vil dykke ned i disse spørgsmål og give et indblik i de naturlige processer, der har formet vores klode.

Pladetektonik og drivhuseffekten
Jordens yderste lag er brudt op i store plader, der kan bevæge sig. Disse tektoniske plader kan resultere i vulkanudbrud, der tilfører CO2 til atmosfæren, og bjergkædedannelse, der fjerner CO2 ved at omdanne det til mineraler. Disse processer har en tydelig indvirkning på vores klima og spiller en vigtig rolle i Jordens kulstofkredsløb.

Kulstofkredsløbet
Kulstof er et essentielt grundstof, der indgår i alle organiske forbindelser og biologiske processer på Jordens overflade. Det er også en vigtig del af geologiske processer dybt nede i jorden, hvor man finder både olie, gas og mineraler. Udvekslingen af kulstof mellem atmosfæren, biologiske processer og geologiske processer kaldes Jordens kulstofkredsløb.

Hvad kan vi lære af fortiden?
Foredraget vil også fokusere på, hvordan forskerne vil udnytte Jordens geologiske lag til aktivt at fjerne CO2 fra atmosfæren. Ved at forstå Jordens 4,6 milliarder års klimahistorie kan vi lære, hvor vi er på vej hen og hvordan vi kan påvirke fremtidens klima.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet. Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 1. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Fælleshuset i Seniorbofællesskabet Laanshøj, Laanshøj Alle 31, 3500 Værløse
Entré: Fri entré
Arrangør: Alle

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation her. For mere information om serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", besøg denne side. Arrangementet støttes af Carlsbergfondet.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut