Foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning og ølproduktion

dato

Oplev et unikt foredrag i Værløse, der dykker ned i Carlsbergs forskningslaboratoriums bidrag til både ølproduktion og naturvidenskab. Den 19. november 2024 kan du høre om alt fra gær og klimatolerante planter til den nyeste teknologi inden for fødevareforskning.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også gjort betydelige fremskridt inden for videnskaben. På dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, dele deres indsigt i, hvordan laboratoriet har bidraget til både ølproduktion og naturvidenskab.

Fra rendyrkning af gær til klimatolerante planter

Foredraget vil tage dig med på en rejse gennem laboratoriets historie, hvor du vil høre om opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Du vil også få indsigt i, hvordan Carlsberg arbejder med forædling af byg og humle for at dyrke dem bæredygtigt.

Derudover vil der være fokus på laboratoriets arbejde med nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Foredraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Under foredraget får deltagerne mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, der præsenteres i takt med foredragets emner. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Foredraget er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Carlsbergfondet og værter i flere byer. For mere information, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne side.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Fælleshuset i Seniorbofællesskabet Laanshøj, Laanshøj Alle 31, 3500 Værløse
Entré: 30 kr
Arrangør: Seniorbofællesskabet Laanshøj
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut